06 51930543 info@jijkiestnu.nl
Selecteer een pagina

Programma

Het 6 maanden Programma: plezier en balans in je werk

In dit intensieve programma, gericht op het meer toe-eigenen van je persoonlijke kracht en persoonlijk leiderschap, realiseer je een blijvende positieve impact in je werk. Je staat weer energiek in je werk.  Klaar met “same old, same old”; van sleur naar kleur.

Hoe?
Door het maken van waarde(n)volle keuzes én door die in de praktijk te brengen. Van willen naar kunnen, en van kunnen naar durven en doen.

Wil jij zin hebben in je werk? Bevlogen, vitaal? 

In dit programma sta je allereerst stil bij wat voor jou echt belangrijk is.
Om van daaruit in beweging te komen en keuzes te maken. Met zekere en uitdagende stappen.
Op weg naar meer ruimte in je werk. Meer energie. Je doet recht aan jezelf en aan wat voor jou belangrijk is. Voor jou betekenisvolle stappen die uiteindelijk resulteren in de positieve impact in je werk die je graag wilt.

Je gaat in deze maanden liefdevol de confrontatie met jezelf aan. 
Je accepteert je onzekerheden en angsten zonder je erdoor te laten vellen of er voor weg te lopen. Emoties zijn belangrijk want ze geven aan wat jij belang-rijk vindt.
Je onderzoekt je gewoontepatronen, kijkt naar je blokkades, je valkuilen. Met verantwoordelijkheid en zonder jezelf te veroordelen. Je krijgt oog voor en inzicht in wat jouw specifieke kwaliteiten, je talenten, je vaardigheden zijn.

Wat alleen jij kunt bijdragen. En hoe en waar je dat doet.
Zodat het niet blijft bij mooie vergezichten, en daadwerkelijk (blijvende) meerwaarde heeft in je werk, in je leven. Van inzicht naar gerichte actie dus. Waardoor je met energie, plezier en vanuit dat wat voor jouw waarde(n)vol is werkt. En daarin een waardevolle bijdrage voor anderen kunt en mag zijn.

Je kiest elke dag, dus kun je het net zo goed goed doen!
JE WILT HET ANDERS. NU!
Niet langer wachten op het juiste moment (dat is er namelijk niet). Niet langer zoeken naar “je passie”, je “bestemming”. Je wilt het anders. Je weet alleen niet hoe.
Je wilt je werken op jouw manier, alleen wat is die manier dan.
Te vaak houd je jezelf gevangen in eerder gemaakte keuzes: “ik werk hier al zo lang”, “ik verdien zo goed”,  “ach zo erg is het ook niet”, terwijl je het stemmetje in je dat fluistert dat het wel erg is wegduwt.
Hoe vaak heb je al niet tegen jezelf gezegd “ik ga me eens wat minder druk maken om dingen waar ik toch niks aan kan doen”; “ik zou wat minder …… perfectionistisch moeten zijn”, “ik word zo moe van mijn eigen gepieker”.
Of je voelt je onrustig en onvervuld.
Overvraagd en onderbenut. Vermoeid door alle “moetens” en niet functionerend vanuit het gevoel dat je echt zinvol bezig bent. Moe en gestresst. Of heb je een burn-out periode achter de rug en ben je bang om terug te vallen.

Kortom: tob en pieker je wat af? Is het nooit “goed genoeg”? Vind je het bijna onmogelijk om “nee” te zeggen waardoor er veel te veel op je bordje ligt? Heb je snel last van schuldgevoel? Dat kost veel energie, tijd en werkplezier. Daardoor houd je vaak te lang vast aan wat niet meer past of maak je keuzes die niet of onvoldoende aansluiten bij wat je eigenlijk echt wilt en kunt.
En vergis je niet, ook geen keuze maken is een duidelijke keuze.

Tijd om het anders aan te pakken dus.
Een andere richting inslaan begint met een besluit.
Vooruitgang hangt af van de wil en de moed om naar jezelf te kijken.
Van daaruit geef je eerlijk en betekenisvol richting aan jouw persoonlijke weg in je werk.

Impact in je werk creëer je zelf. Vanuit je overtuigingen, je waarden, je normen, je mogelijkheden en vaardigheden geef je vorm aan je gedrag. Of door je omgeving aan te passen. Door anders te denken doe je anders.

Ja, ik meld mij graag aan voor dit programma

 

Het programma

In dit programma kom je in een groep van maximaal 10 mensen 6 dagen (en een heerlijke bonusmiddag) bij elkaar om daarmee aan de slag te gaan. Een op jou persoonlijk toegesneden traject tussen anderen die hetzelfde doel hebben als jij.
Werken vanuit je kern.
Ervaren dat goed werken mogelijk is ook als de omstandigheden niet altijd optimaal zijn.
Minder vechten tegen “wat is” en meer lucht geven aan wat mogelijk is. In de groep trek je met elkaar op, leer je ook van elkaar, bemoedig en steun je elkaar.

Wil jij uit je hoofd en (weer) in je werk stappen?  Dat is precies we gaan doen: letterlijk én figuurlijk naar buiten. Meer ruimte. We ontmoeten elkaar in de heerlijke, bosrijke omgeving van het duurzaamheidscentrum in Assen. Doe mee!

We kijken verder dan competenties, functieprofielen. Je krijgt een helder zicht op je drijfveren, dat wat jij ten diepste belangrijk vindt. Daar ga je in de maanden daarna actief en concreet mee aan de slag, naar uiteindelijk de vertaling van al dat moois dat “in” je zit naar gedrag.
Zichtbaar.| Duidelijk voor jezelf én voor anderen.

Na deze maanden kijk je terug en kun je jezelf verbazen over wat er in je werk ten goede is veranderd. Je hebt veel helderder waar je voor staat, wat je wilt.
Van daaruit is het ook veel gemakkelijker om keuzes te maken die bij JOU passen. En dat draagt weer bij aan fijn werken. Want: eerst maken we keuzes en uiteindelijk maken al onze keuzes wie we zijn.

WAT GAAN WE DOEN:

DAG 1 – Zaterdag 19 januari 
IK WIL
DROMEN EN DRIJFVEREN
Je krijgt duidelijkheid over, en inzicht in, je drijfveren door middel van een “drijfverenanalyse” (die we op deze eerste dag uitgebreid bespreken).
Wat wil je echt? En hoe hou je jezelf daarin tegen? Je onderzoekt hoe jij jezelf “saboteert” en klem zet en hoe dat anders kan. Belangrijk is dat werk aansluit bij authentieke wensen. Dat waar je energie van krijgt en energie aan wilt geven.

Je werkomgeving is eveneens belangrijk, in welke vijver zwem jij het liefst. Ook hier krijg je zicht op: welk soort omgeving geeft energie en wat kost energie.

Ken uzelve: door inzicht in je eigen drijfveren kweek je ook meer begrip voor die van anderen (en leer je daarin ook de toegevoegde waarde van samenwerking te herkennen). Je ziet sneller waar het aan ligt dat het in contact met een ander soms “mis” gaat; dat maakt bijsturen gemakkelijker en voorkomt onnodige conflicten.

DAG 2 – Zaterdag 9 februari 
IK VIND 
WAARDEN, PRINCIPES, OVERTUIGINGEN
Je “innerlijke kompas” helpt je om je koers te bepalen en heel bewust te kiezen waar je echt tijd en aandacht aan wilt besteden. Hoe ont-dek je dat? Door onderzoek van je waarden, je principes, je overtuigingen. En aan de hand daarvan te bepalen wat écht belangrijk voor je is.
Wat zijn bepalende richtingaanwijzers in jouw leven? En hoe “leef” je die dan (ook onder “druk” en in tijden van drukte).

Werken vanuit je kernwaarden is ongelofelijk belangrijk. Als je dat doet heb je altijd een kompas waar je op vaart en hoef je niet met alle winden mee te waaien. Welke normen hanteer jij impliciet. Ben je je daarvan bewust?
Hoe hebben jouw gedachten en aannames invloed op jouw dagelijkse werk? Vanuit welk paradigma werk en leef jij? Waar en hoe beperkt dat?
En (hoe) kan dat anders? Je brein is heel flexibel en vormt zich naar de manier waarop je het gebruikt.

DAG 3 – Zaterdag 9 maart 
IK KAN
KWALITEITEN EN KUNDE
Je gaat aan de slag met je kernkwaliteiten (valkuilen, allergie, uitdaging). Hoe en waar zet je die kwaliteiten in zodat ze jou dienen? Je ont-dekt je talent.

Wat is echt jouw bijdrage! Hier ga je uitgebreid mee aan de slag en neem je “eigenaarschap” voor. Je hebt duidelijker wat jouw wezenlijke inbreng is, waar je energie van krijgt én houdt. Hoe je jezelf uitdaagt en je werk levendig en vitaal houdt door inzet van al jouw mogelijkheden.

DAG 4, Zaterdag 6 april 
IK KIES
Je geeft richting aan wat je wilt in je werk, in je leven. Zichtbaar en helder. Je gaat staan voor wat je wilt, vindt en kunt.
Hoe kies je in een wereld waarin je constant overspoeld wordt door informatie en keuzemogelijkheden. Wat maakt een keuze voor jou waarde(n)vol.

Je werkt (en leeft) bewuster, rustiger en zinvoller doordat je veel meer bewust keuzes maakt. Die bij jóu passen.

DAG 5, Zaterdag 11 mei 
IK DOE
GEDRAG EN GEMEENSCHAPPELIJKHEID
Je talenten bloeien niet in een vacuüm. Je bent een sociaal wezen en verbonden met de mensen om je heen. Juist in relatie met anderen en je omgeving komen je talenten tot wasdom. Iedereen wil graag gezien en erkend worden in de bijdrage die zij of hij levert.

 

Goede relaties zijn een belangrijke bron van energie. Je gedrag is afgestemd op wat je belangrijk vindt in dat contact. Verbondenheid zonder afhankelijkheid. Je hebt oog en hart voor jezelf en anderen.

DAG 6, Zaterdag 15 juni 
IK BEN
VOLDOENING, VERVULLING EN VITALITEIT
Je weet wat je wilt, wat je kunt en hoe je daar vorm en richting aan geeft. Dat maakt dat je in balans bent. Je bent gemotiveerd “van binnenuit”.

Je (h)erkent je eigen kracht en voelt je vitaal en energiek. Je geeft vorm aan je werk én je leven op een manier zoals jij dat wilt. Waardoor je ook energiek en vitaal blijft!

Aan het eind van deze dag sluiten we feestelijk af met een hapje en een drankje, en uitreiking van de certificaten.

WAT KRIJG JE ALLEMAAL?

  • 6 inspirerende en super leerzame dagen (in een groep tot maximaal 10 mensen). In het duurzaamheidscentrum in Assen. Een mooie bosrijke omgeving waar je tussen de middag fijn naar buiten kunt.
    Als het weer het enigszins toelaat gaan we elke dag ook naar buiten voor (korte) oefeningen
  • Afname van je persoonlijke drijfveren profiel (en het verslag daarvan in een boekje)
  • 1 x een persoonlijk gesprek met Ida (1 uur per skype of “wandelend”)  tussen dag 3 en dag 4
  • Toegang tot een besloten facebookpagina met daarop o.a. wekelijks een oefening, inspirerende artikelen, etc.
  • Elke dag een lekkere lunch, koffie/thee en wat lekkers
  • Een feestelijke afronding met een hapje en een drankje op dag 6 (en uitreiking van de certificaten)
  • Een mooi en persoonlijk vormgegeven logboek waarin je je ontwikkeling kunt bijhouden
  • En, alsof het nog niet genoeg is, een supermooie bonusmiddag in september waarin je kunt delen wat de afgelopen maanden hebben gebracht.

We werken vanuit het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Midden in de natuur. We gaan naar buiten voor oefeningen en korte meditaties en wandelingen, dat werkt rustgevend en je komt ook letterlijk in beweging. Uit (langjarig) Japans onderzoek blijkt dat “bosbaden” goed voor onze gezondheid zijn en dat het positieve effect van “bosbezoek” langere tijd aanhoudt. Mooi meegenomen dus.

Bonus: Een heerlijke mindful leven middag
Een fijne middag om elkaar weer te zien, bij te praten, te ontspannen. Mindful wandelen, ontspanningsoefeningen, compassieoefeningen, etc. We beginnen samen met een lekkere lunch. En, er is een leuke verrassing..
Zoals alle dagen in het duurzaamheidscentrum in het Asserbos.
Een heerlijke en ontspannen middag op vrijdag

Zet jij vanaf september 2018 de 6 stappen naar weer of meer vitaliteit en “zin” in je werk?
Wil jij in een groep met (maximaal) 9 andere mensen die hetzelfde willen als jij dit traject volgen?

Ga dan mee op pad naar vitaler en meer plezier werken (en leven) vanuit je persoonlijk leiderschap.

INVESTERING
Schrijf je nu in en profiteer van deze éénmalige early bird aanbieding

Normale prijs: € 1.997 per deelnemer (ex BTW), voor particulieren en zzp’ers.

SUPERSCHERPE EARLY BIRD AANBIEDING: € 1.797 ex BTW


INCLUSIEF:
Afname drijfverenanalyse en uitkomst in gebonden uitgave
6 leerzame en inspirerende cursusdage
Elke dag lunch/koffie/thee

Een mooi vormgegeven en persoonlijk logboek
Een persoonlijk (wandelcoaching)gesprek met Ida
Elke week een oefening per mail
Een certificaat
Een heerlijke bonusmiddag

 

Schrijf je in vóór …

Na 1 …. gaat de prijs omhoog naar € 1.997 (ex BTW).
Wil je in 2 termijnen betalen? Dat kan, je voldoet dan (als je inschrijft vóór ) 2 termijnen van € (ex BTW).
Na 1      2018 voldoe je 2 termijnen van € 1.047 (ex BTW). Wil je hier gebruik van maken?  Mail me dan s.v.p. op mail@idastrating.nl, dan regelen we dat.

Ja, ik meld mij graag aan voor dit programma

Kom letterlijk én figuurlijk in beweging.
Persoonlijk leiderschap is een voorwaarde om in deze tijd met plezier te werken en te leven vanuit je waarden en jouw unieke persoonlijke bijdrage!

VERGOEDING DOOR WERKGEVER
Vaak zijn werkgevers bereid kosten van scholing te vergoeden.
Een organisatie is immers gebaat bij werknemers die vitaal en bevlogen zijn en blijven. Die met plezier werken en hun kwaliteiten ten volle kunnen inzetten.
De kosten voor uitval van medewerkers zijn heel hoog. 1 dag verzuim kost een werkgever gemiddeld tussen de € 250 en € 400!
De investering voor dit programma is dus heel snel terug verdiend.

Als je werkgever het programma vergoedt geldt (óók bij inschrijving vóór 1  2018) een zakelijk tarief van € 2.297 exclusief BTW.
Neem in dat geval s.v.p. contact met mij op voor het sturen van een opdrachtbevestiging en nota naar je werkgever. Vanzelfsprekend kan er van te voren een inventariserend gesprek met (jou en) je werkgever/leidinggevende plaatsvinden mocht hier behoefte aan zijn.

 

Op de hoogte blijven?

Laatste blogs

Kiezen is vreselijk

Kiezen is vreselijk

Hoe kies je uit al dat aanbod in je leven in vredesnaam wat “goed” is. 

niks mis met je comfortzone

niks mis met je comfortzone

Je comfortzone is het huis waarin je fijn woont. De baan waar je door de jaren heen met plezier naartoe gaat.